• 13/06/2016
  • 0
  Vlerësimi i potencialit riprodhues

  Vlerësimi i potencialit riprodhues

  Vlerësimi i fertilitetit Infertiliteti prek rreth 15% te popoullatës në moshë riprodhuese. Për shkak të prevalencës së lartë të kësaj sëmundjeje, si dhe vëmendjes në media që i është kushtuar këtij problemi, femrat dhe meshkujt e rinj në moshë janë bërë gjithmonë e më të vetëdijshëm dhe të edukuar rreth kësaj teme. Në qëndrën tonë

  Read more
  • 10/05/2016
  • 0
  Spermograma: ”Sa e rëndësishme është?”

  Spermograma: ”Sa e rëndësishme është?”

  Infertiliteti nuk është vetëm një problem “grash”. Në të shkuarën besohej se infertiliteti kishte lidhje vetëm me gruan, por studimet tregojnë se 35-40%  e rasteve të infertiliteti janë të lidhura  vetëm me faktor mashkullor. Për këtë arsye është shumë e rëndësishme që të përfshihet edhe partneri mashkull në vlerësimin fillestar të një cifti. Testi më

  Read more
  • 09/04/2016
  • 0
  7 shkaqet kryesore të infertilitetit te gratë

  7 shkaqet kryesore të infertilitetit te gratë

  Është e habitshme për njerëzit të zbulojnë sa pak të suksesshëm janë ata si lloj në riprodhim.  Mundësia që një cift të arrijë shtatëzani është vetëm 15-20% për cdo muaj.  Nëse shqyrtojmë shkaqet e infertilitetit, 40% e rasteve lidhen me infertilitetin mashkullor. Ndonjëherë ky mund të jetë shkaku i vetëm; në raste të tjera është

  Read more
  • 20/03/2016
  • 0
  Kultura në Blastocist

  Kultura në Blastocist

  Përparimet në teknikat laboratorike si dhe në terrenet e kultivimit në IVF kanë lejuar kulturën e suksesshme të embrionëve deri në stadin e blastocistit (dita e V e zhvillimit). Blastocistët kanë mundësi më të lartë për tu implantuar se sa embrionët e ditës së tretë. Tashmë ka studime të cilat provojnë se rreth 60% e

  Read more