Krioprezervimi (Ruajtja e Qelizave ne gjendje te Ngrire)

Prej shume vitesh eshte e mundur ngrirja e vezeve dhe spermatozoideve me qellim shkrirjen e tyre te mevonshme ( pas disa muajsh ose vitesh) pa shkaktuar demtime ne brendesi te qelizave. Kjo realizohet me ane te dy teknikave: Ngrirja e ngadalte dhe Vitrifikimi.

Krioprezervimi keshillohet per:

  • Gra te cilat per arsye te ndryshme deshirojne te shtyjne shtatezanine.
  • Paciente onkologjike qe do ti nenshtrohen trajtimeve gonadotoksike (kimio/radioterapise)
  • Paciente per te cilat do te preferonim ta kryenim embrio transferten ne nje cikel tjeter nga ai ku behet stimulimi folikular (kur ka risk per hiperstimulim, zhvillim te polipeve, hidrosalping, nuk mund te sigurohet ne kohe sperma etj.).
  • Paceinte me pergjigje te ulet, per te akumuluar ovocitet derisa te sigurohet nje numer i mjaftueshem per IVF.