• 13/06/2016
  • 2
  Vlerësimi i potencialit riprodhues

  Vlerësimi i potencialit riprodhues

  Vlerësimi i fertilitetit Infertiliteti prek rreth 15% te popoullatës në moshë riprodhuese. Për shkak të prevalencës së lartë të kësaj sëmundjeje, si dhe vëmendjes në media që i është kushtuar këtij problemi, femrat dhe meshkujt e rinj në moshë janë bërë gjithmonë e më të vetëdijshëm dhe të edukuar rreth kësaj teme. Në qëndrën tonë

  Read more
  • 10/05/2016
  • 0
  Spermograma: ”Sa e rëndësishme është?”

  Spermograma: ”Sa e rëndësishme është?”

  Infertiliteti nuk është vetëm një problem “grash”. Në të shkuarën besohej se infertiliteti kishte lidhje vetëm me gruan, por studimet tregojnë se 35-40%  e rasteve të infertiliteti janë të lidhura  vetëm me faktor mashkullor. Për këtë arsye është shumë e rëndësishme që të përfshihet edhe partneri mashkull në vlerësimin fillestar të një cifti. Testi më

  Read more
  • 20/03/2016
  • 0
  Kultura në Blastocist

  Kultura në Blastocist

  Përparimet në teknikat laboratorike si dhe në terrenet e kultivimit në IVF kanë lejuar kulturën e suksesshme të embrionëve deri në stadin e blastocistit (dita e V e zhvillimit). Blastocistët kanë mundësi më të lartë për tu implantuar se sa embrionët e ditës së tretë. Tashmë ka studime të cilat provojnë se rreth 60% e

  Read more
  • 30/07/2021
  • 0

  Gjithcka qe duhet te dini rreth ngrirjes se vezeve.

  Si në më të shumtën e llojeve të gjitarëve, femrat vuajnë më shumë dhe sakrifikojnë më shumë për pasardhësit e tyre, fizikisht dhe emocionalisht. Pavarësisht kësaj, kapaciteti riprodhues i tyre është i kufizuar në sasi dhe kohëzgjatje. Meshkujt prodhojnë miliona spermatozoidë në një ejakulim të vetëm, ndërkohë që femrat ovulojnë një apo dy vezë mature

  Read more