• 23/02/2022
  • 0

  Endometrioza vs PCOS

  Shumë gra durojnë prej vitesh gjakderdhje të rëndë dhe dhimbje të pelvisit, për shkak të endometriozës ose Sindromës së Ovarit Policistik, pa e ditur pse. Këto çrregullime kronike rëndojnë si emocionalisht ashtu edhe fizikisht dhe mund të krijojnë sfida të fertilitetit për ata që përpiqen të mbeten shtatzënë. Me simptoma të mbivendosura dhe një histori

  Read more
  • 21/01/2021
  • 0

  Çfarë duhet të dini mbi HPV në 5 fakte

  HPV është ndër infeksionet seksualisht të transmetueshme (SST) më të zakonshme. Pjesa më e madhe e infeksioneve HPV nuk shkaktojnë asnjë simptomë dhe eliminohen natyrshëm nga vetë sistemi ynë imunitar. Disa variante te HPV mund të shkaktojnë shfaqjen e lythave dhe disa lloje tumoresh, përfshirë  kancerin e qafës së mitrës. Deri më tani nuk kemi

  Read more
  • 09/04/2016
  • 0
  7 shkaqet kryesore të infertilitetit te gratë

  7 shkaqet kryesore të infertilitetit te gratë

  Është e habitshme për njerëzit të zbulojnë sa pak të suksesshëm janë ata si lloj në riprodhim.  Mundësia që një cift të arrijë shtatëzani është vetëm 15-20% për cdo muaj.  Nëse shqyrtojmë shkaqet e infertilitetit, 40% e rasteve lidhen me infertilitetin mashkullor. Ndonjëherë ky mund të jetë shkaku i vetëm; në raste të tjera është

  Read more
  • 22/03/2021
  • 0

  5 Simptoma të shtatëzanisë për të cilat duhet të telefononi mjekun tuaj

  Gjatë shtatëzanisë është normale të përjetoni ndjesi të cuditshme, ashtu sic është normale edhe të shqetësoheni. Në të shumtën e rasteve, këto ndjesi janë pjesë e ndryshimeve normale që trupi  përjeton teksa një jetë e re rritet brenda jush. Ka raste, kur simptomat që po përjetoni mund të jenë sinjalizuese të komplikacioneve të mundshme. Kur

  Read more